Prøv at søge efter nøgleord, ordre- eller produktkode eller serienummer, f.eks. “CM442” eller “Teknisk information”
Indtast mindst 2 tegn for at starte søgningen.

Grøn bygning

Opførelse af et nyt selvforsynende, CO2-neutralt kunde- og uddannelsescenter i Canada

Endress+Hauser-koncernen investerer 19 millioner euro i en ny bæredygtig bygning. Det nye kunde- og uddannelsescenter i Burlington i den canadiske provins Ontario er designet til at være klimaneutralt og dækker hele sit energibehov med lokale vedvarende kilder.

Endress+Hauser i Canada ©Endress+Hauser

Ambitiøs satsning: Den nye bygning i Canada er designet til at være CO2-neutral.

"Det er vores mål at skabe et enestående anlæg med en bæredygtighed, som holder, ikke blot i dag, men de næste mange årtier," forklarer Anthony Varga, administrerende direktør for Endress+Hauser i Canada. Det nye anlæg i to etager får strøm fra dobbeltsidede solpaneler på taget, mens et geotermisk system leverer varme fra undergrunden. Glasfacaden med trelagsglas forhindrer varmetab. Bygningen er ikke forbundet med det lokale vandforsyningsnetværk.

Atriumgård omkranset af træer

Det nye kunde- og uddannelsescenter i to etager skal efter planen åbne i foråret 2021. Det nye uddannelsescenter giver bl.a. kunderne mulighed for at afprøve Endress+Hausers procesteknologi i praksis. "Alle kunder og partnere kan simulere procesforhold som dem, de kender fra deres eget anlæg," siger Anthony Varga. Hjertet i bygningen er en atriumgård omkranset af træer.

Miljøvenlig ny bygning

Endress+Hausers produktion er ikke energitung og har kun begrænset indvirkning på miljøet. Det miljøvenlige aftryk skyldes ikke mindst bygningens infrastruktur. Endress+Hauser-koncernen designer alle nye bygninger med et grønt fokus, så de opfylder strenge standarder for miljøeffektivitet. Det er Endress+Hausers mål, at den nye bygning i Burlington skal opnå guldstatus i henhold til Canada Green Building Councils LEED-certificering (for sit energi- og miljørigtige design).